Tools
Login
You are here: Αρχική » Ανακοινώσεις » Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στο πρόγραμμα eTwinning για 5η συνεχή χρονιά! [PIC]
Πέμπτη, 02 Απρ 2020

sisyphos-enimerosi 

Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στο πρόγραμμα eTwinning για 5η συνεχή χρονιά! [PIC]

Ανακοινώσεις του Σχολείου Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 21:47

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ένα έργο eTwinning. Πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή δράση ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων, μέσω της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και να μάθουν μαζί, καθώς συνεργάζονται στην εκπόνηση συγκεκριμένων εργασιών .

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς μια ομάδα μαθητών της Γ’ Γυμνασίου συμμετείχε στο project με τίτλο “League of treasure ” που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλα 6 ευρωπαïκά σχολεία : από την Πορτογαλία , τη Σλοβενία, την Κροατία και την Πολωνία. Στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στόχος του συγκεκριμένου έργου ήταν η γνωριμία των μαθητών με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ευρώπης μέσω ενός ψηφιακού παιχνιδιού. Το έργο αυτό αποτελεί προϊόν του σεμιναρίου εξεύρεσης συνεργατών με τίτλο”Digital game-based learning in the classroom” στο οποίο συμμετείχε η εκπαιδευτικός κ.Ταμπουρατζή Ειρήνη και το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning του Λουξεμβούργου τον περασμένο Οκτώβριο. Θέμα του σεμιναρίου ήταν η αξιοποίηση των ψηφιακών παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία , καθώς αυτά μπορούν να εμπλέξουν περισσότερο τους μαθητές στην διαδικασία της μάθησης, αλλά και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τη συνεργατικότητα , την κριτική σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων κι όλα αυτά μέσα στο ευχάριστο, διαδραστικό και διασκεδαστικό περιβάλλον ενός ψηφιακού παιχνιδιού. Μέσα από μια σειρά δραστηριότητες και κάνοντας χρήση διαφορετικών εργαλείων, οι μαθητές παρουσίασαν αρχικά τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντα τους, και στη συνέχεια ανέλαβαν ρόλο online ταξιδιωτικού οδηγού, προκειμένου να παρουσιάσουν τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας μας ,αλλά και στοιχεία από την ιστορία, τη γεωγραφία, τον πολιτισμό, την παράδοση και τα έθιμα του τόπου μας. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν και τις αντίστοιχες παρουσιάσεις των άλλων χωρών και έλεγξαν τις γνώσεις τους παίζοντας ένα online quiz με τους συνεργάτες τους μέσω skype.

Έπρεπε όμως να δημιουργήσουν κι οι ίδιοι ένα ψηφιακό παιχνίδι. Έγραψαν λοιπόν μια φανταστική ιστορία (κάθε σχολείο έγραψε ένα κεφάλαιο), κατά την οποία ένας εξωγήινος προσγειώνεται στην Ευρώπη με μια αποστολή, να ανακαλύψει το θησαυρό, να βρει δηλαδή ένα κατάλληλο μέρος για να αποικήσει. Ξεκινάει την περιπλάνησή του, συναντά καινούριους τόπους και πολιτισμούς και καταλήγει πως το κάθε μέρος είναι ξεχωριστό και πως , όπως δήλωσαν και οι μαθητές που συμμετείχαν στο έργο αυτό, ο πραγματικός θησαυρός είναι οι γνώσεις που απέκτησαν, οι φιλίες που δημιούργησαν και η χαρά που ένιωσαν κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Στόχος λοιπόν επετεύχθη!

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το ψηφιακό παιχνίδι που δημιουργήσαμε

https://piskalo.itch.io/the-league-of-treasure

Ελπίζουμε η εργασία αυτή ,πέρα από τις όμορφες εμπειρίες κι αναμνήσεις που μας άφησε, να βραβευθεί, όπως και η περυσινή, με Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από το eTwinning.Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την άψογη συνεργασία, την προθυμία και τις πρωτότυπες ιδέες τους και τους ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι!

 

Η Διευθύντρια Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Όλγα Πυθαρούλη Ταμπουρατζή Ειρήνη

Προσθήκη σχολίου

Προσθέστε το μήνυμα σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποιος είναι Online

Έχουμε 383 επισκέπτες συνδεδεμένους