Ανακοινώσεις περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου. 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης http://www.1gym-ag-nikol.edu.gr Sun, 19 Aug 2018 07:09:56 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management el-gr Εκδήλωση Των Περιβαλλοντικών Ομάδων http://www.1gym-ag-nikol.edu.gr/index.php/links/programmata-sxoleiou/peribalontikh/news-peribalontikhs/item/136-εκδήλωση-των-περιβαλλοντικών-ομάδων http://www.1gym-ag-nikol.edu.gr/index.php/links/programmata-sxoleiou/peribalontikh/news-peribalontikhs/item/136-εκδήλωση-των-περιβαλλοντικών-ομάδων

Εκδήλωση Των Περιβαλλοντικών Ομάδων Του 1ου Γυμνασίου

Τι δουλειά έχουν τρεις γριές, ένα χελιδόνι, πολλά αρωματικά φυτά και τα παιδιά της θάλασσας μαζί σε μία εκδήλωση; Για να το ανακαλύψετε ελάτε την Κυριακή 9 Μάη στην πλαζ του ΕΟΤ, στις 6.30 για ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, χορό, μουσική και διασκέδαση. Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους...  

 

]]>
gkaraiskakis@gmail.com (1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ) Ανακοινώσεις περιβαλλοντικής ομάδας. Fri, 07 May 2010 17:52:23 +0000
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για 2009-10 http://www.1gym-ag-nikol.edu.gr/index.php/links/programmata-sxoleiou/peribalontikh/news-peribalontikhs/item/107-περιβαλλοντική-εκπαίδευση-για-2009-10 http://www.1gym-ag-nikol.edu.gr/index.php/links/programmata-sxoleiou/peribalontikh/news-peribalontikhs/item/107-περιβαλλοντική-εκπαίδευση-για-2009-10

Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2009-10


Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2009-2010 στο σχολείο μας εκπονούνται τρία προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα:

  • Παιδιά της Γ΄ τάξης εκπονούν πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση και συντονιστές καθηγητές τους κ. Ευαγγελινάκη Ιωάννη, φιλόλογο και κ. Μπρούμη Χρυσούλα, καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας. Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το δεκαπενθήμερο.

  • Τα παιδιά των τμημάτων Β4 και Β5 εκπονούν πρόγραμμα με θέμα τα αρωματικά φυτά του τόπου μας, με συντονίστριες καθηγήτριες τις φιλολόγους κ. Μανωλαράκη Μαρία και κ. Παχυγιαννάκη Κατερίνα.
   Οι ως τώρα δραστηριότητες της ομάδας είναι οι εξής: σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου φύτεψαν στον αύλειο χώρο δενδρύλλια αρωματικών φυτών, ενώ το τμήμα Β5, αφού επέλεξε για την υποομάδα τους την ονομασία «Μμμ?μυρωδιές ?. λιγώθηκα» κατασκεύασε αρωματικά κεριά με σκοπό να πωληθούν στη γιορτή Αγάπης που διοργανώνει ο Δήμος Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με τις μαθητικές κοινότητες στις 20/12/09.
   Τέλος, για τον ίδιο σκοπό τα παιδιά του Β4 κατασκεύασαν προς πώληση πουγκάκια με αρωματικά φυτά (δάφνη, δίκταμο κλπ)

  • Παιδιά των τμημάτων Β1, Β2 και Β3 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις αλυκές της Ελούντας. Συντονίστριες είναι η κ. Τζερεμέ Ελένη, μαθηματικός και η κ. Παχυγιαννάκη Κατερίνα, φιλόλογος. Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Παρασκευή μετά τη λήξη των μαθημάτων στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά σε μία από τις συγκεντρώσεις τους επέλεξαν την ονομασία Αλατομάνια και έφτιαξαν κατασκευές με αλάτι, το οποίο χρωμάτισαν με κιμωλίες, για να τις διαθέσουν για τους σκοπούς της παραπάνω εκδήλωσης.

  ]]>
  gkaraiskakis@gmail.com (1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ) Ανακοινώσεις περιβαλλοντικής ομάδας. Fri, 15 Jan 2010 07:03:38 +0000