Tools
Login
You are here: Αρχική » Το σχολείο » Εκδηλώσεις » Επίσκεψη περιβαλλοντικής ομάδας στο Κ.Π.Ε. Αρχανών
Παρασκευή, 19 Ιουλ 2019

sisyphos-enimerosi 

Επίσκεψη περιβαλλοντικής ομάδας στο Κ.Π.Ε. Αρχανών

Οι εκδηλώσεις του σχολείου Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 23:44

Στις 23 Φεβρουαρίου 2018 η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα το πρόγραμμα : «Ένα ταξίδι παρέα με το Διόνυσο» πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κ.Π.Ε (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Αρχανών .

Οι εντυπώσεις τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητριών που τους συνόδευσαν ήταν άριστες. Η υποδοχή, η φιλοξενία, η ευγένεια αλλά και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού του Κ.Π.Ε. ήταν άψογη. Το εκπαιδευτικό προσωπικό: Μαρτιμιανάκη Άννα , Δερμιτζάκη Ειρήνη και Φανιουδάκη Έλενα μας υποδέχτηκαν στο κέντρο . Αρχικά, μας παρουσίασαν υλικό σχετικό με το θέμα του προγράμματος μας. Μας μίλησαν για την ιστορία του κρασιού επικεντρώνοντας πάντα τις πληροφορίες τους σε σχέση με το νησί μας και το θέμα του προγράμματος μας. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στην ομάδα ότι υπήρχε εναλλαγή της εκπαιδευτικής παρουσίασης με την πρακτική ενασχόληση που αφορούσε την προετοιμασία φαγητού ! Τα παιδιά διασκέδασαν τυλίγοντας ντολμαδάκια και συζητώντας για τις εμπειρίες τους από την παρασκευή το συγκεκριμένου παραδοσιακού εδέσματος. Έπειτα οι μαθητές χαλάρωσαν με βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια γνωριμίας. Σειρά είχε το αμπέλι ! Σ΄ένα μικρό αμπελάκι στο χώρο του κέντρου η υπεύθυνη του ΚΠΕ , κυρία Σφακιανάκη Μαρία μας «μεταμόρφωσε » για λίγο σε αμπελουργούς μυώντας μας στον τρόπο καλλιέργειας του αμπελιού και μάλιστα μας προέτρεψε να κλαδέψουμε. Η συγκεκριμένη αγροτική εργασία ήταν τόσο δημοφιλής που αρκετοί μαθητές προσφέρθηκαν να πάρουν μέρος και στο επόμενο κλάδεμα, αυτό της ανθοφορίας…Επιπλέον, συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις . Πριν φύγουμε από το χώρο του κέντρου και μετά τη σκληρή δουλειά γευτήκαμε το φαγητό που είχε ετοιμάσει η ομάδα μας το όποιο κατά γενική ομολογία κρίθηκε πετυχημένο .

Με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, Έλενας Φανιουδάκη και Ειρήνης Δερμιτζάκη κατευθυνθήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο του χωριού. Εκεί οι εκπαιδευτικοί μας ξενάγησαν στα εκθέματα του και απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών άοκνα και υπομονετικά . Ως υπεύθυνες της περιβαλλοντικής ομάδας θεωρούμε ότι ο ενθουσιασμός και η αίσθηση ικανοποίησης των παιδιών είναι το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» για τους ανθρώπους του κέντρου, η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους αλλά και το κίνητρο για τη συνέχιση του παιδαγωγικού τους έργου. Από την πλευρά όμως του εκπαιδευτικού θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η υποδειγματική φιλοξενία των ανθρώπων του Κ.Π.Ε. Αρχανών είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα ούτως ή άλλως πανέμορφο χωριό. Βέβαια, γεγονός είναι ότι οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή τη εμπειρία ήταν πολύ λιγότεροι σε σχέση με όσους θα θέλαμε. Ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε σε επόμενες χρονιές περισσότερα προγράμματα μέσω των οποίων τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, με την ουσία της μάθησης και μέσω της βίωσης εμπειριών να αγαπήσουν πολύ περισσότερο το σχολείο και να ομορφύνουν την καθημερινότητά τους.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Μανωλαράκη Μ.- Μηλιώνη Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 23:50

Προσθήκη σχολίου

Προσθέστε το μήνυμα σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποιος είναι Online

Έχουμε 103 επισκέπτες συνδεδεμένους