Tools
Login
You are here: Αρχική » Το σχολείο » Εκδηλώσεις » Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στην Ιταλία στα πλαίσια του ERASMUS +
Τετάρτη, 12 Αυγ 2020

sisyphos-enimerosi 

Το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στην Ιταλία στα πλαίσια του ERASMUS +

Οι εκδηλώσεις του σχολείου Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2019 23:21

 

Μια οκταμελής αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα Εrasmus+ ΚΑ 229 “Here I am…accept me!” που υλοποιείται στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας συμμετείχε στην δεύτερη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, την συντονίστρια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα , από τις 19 έως και τις 23 Μαρτίου2019, 4 καθηγητές από την παιδαγωγική ομάδα και 4 μαθήτριες ταξίδεψαν μέχρι την γειτονική Ιταλία όπου έζησαν μια διαφορετική εκπαιδευτική πραγματικότητα και συμμετείχαν σε δράσεις που προάγουν την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία μας. Επιπρόσθετα, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητα των σύγχρονων ιταλικών οικογενειών αφού φιλοξενήθηκαν από αυτές, κάτι το οποίο προβλέπει άλλωστε και η φιλοσοφία του παραπάνω προγράμματος. Παιδιά και εκπαιδευτικοί μπήκαν στις τάξεις του Istituto Comprensivo “Federigo Tozzi” στην πανέμορφη πόλη της Σιένα και ακολούθησαν το ωρολόγιο πρόγραμμά του. Επιπλέον, οι καθηγητές συμμετείχαν σε σεμινάριο με θέμα “The Flipped Classroom” υπό την εποπτεία της κ. Pagliantini , ενώ οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα, ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο με τίτλο “The coding-a new way to study” και αθλητικούς αγώνες .

Όλες οι ομάδες από την Ελλάδα , την Ισπανία , την Σλοβενία , την Ιρλανδία και φυσικά την Ιταλία παρουσίασαν η καθεμιά την εργασία της , το δικό της κεφάλαιο από το e- book που συνέγραψαν τα παιδιά αρχικά στην μητρική τους γλώσσα και μετέφρασαν έπειτα στην αγγλική και που αφορά στους πρόσφυγες στα παλιά χρόνια και στο σήμερα. Η ελληνική ομάδα παρουσίασε την πραγματική ιστορία της οικογένειας Τσίγκου από την Κριτσά και συγκίνησε το πολυπολιτισμικό της ακροατήριο. Η τελευταία εργασία που παρουσίασε η κάθε ομάδα αφορούσε στην συγγραφή και παρουσίαση με πρωτότυπο τρόπο ενός πολύγλωσσου λεξικού με όρους – έννοιες που σχετίζονταν με την διαφορετικότητα. Οι μαθήτριές μας παρουσίασαν τις έννοιες socialisation, equality και availability to welcome. Οι παραπάνω εργασίες-δραστηριότητες συνοδεύτηκαν από ντοκουμέντα από το διαδίκτυο αλλά και από ζωγραφιές και φωτογραφίες που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές .

 

https://read.bookcreator.com/aTTBOASlATQu3mwICZDaRsCY06o2/e5TU-0dOQ9iMPzIUDaxcIw

 

Με το πέρας των προαναφερθέντων εργασιών οι ομάδες συμμετείχαν σε Nutella και Pizza Party αλλά και σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις σε σημαντικά αξιοθέατα της οικοδέσποινας πόλης όπως : Piazza del Campo- Torre Del Mangia-Palazzo Publico- Δημαρχείο, όπου έτυχαν υποδοχής από την Υπεύθυνη παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου- Museo Civico- Santa Maria Assunta – Santa Maria della Scala – Nobile Contrada dell Bruco κ.α. Επίσης , επισκέφθηκαν και την αναγεννησιακή Φλωρεντία όπου περιηγήθηκαν στην Piazza della Signoria, στην Santa Maria Novella , στην πινακοθήκη της Uffizi, στo γεφύρι Ponte Vecchio αλλά και στον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Santa Maria del Fiore. Έπειτα από το αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο σχολείο της Σιένα και λίγο πριν την επιστροφή στην Ελλάδα , η ελληνική ομάδα επισκέφτηκε την “αιώνια πόλη”, την Ρώμη. Περπάτησε στην Piazza di Spagna , στην Fontana di Trevi και θαύμασε την Piazza Venezia , το Circo Massimo και φυσικά το Colosseum. Γεμάτη από μνήμες και πανέμορφες παραστάσεις επέστρεψε στην Κρήτη και ανανέωσε το ραντεβού της για το Μάιο στην Σλοβενία. Η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS + “ Here I am… Accept me!” του 1ου Γυμνασίου

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

 

Προσθήκη σχολίου

Προσθέστε το μήνυμα σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποιος είναι Online

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους