Close
Τηλ. 2841022301 || Fax: 2841022384 || Mail: mail@1gym-ag-nikol.las.sch.gr

Μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη σχολική χρονιά έφτασε πριν λίγες μέρες στο τέλος της (PICS)

Εκτός από τη λήξη των μαθημάτων, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες του έκτου κατά σειρά έργου etwinning που υλοποιεί το σχολείο μας.

Πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή δράση ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων, μέσω της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και να μάθουν μαζί, καθώς συνεργάζονται στην εκπόνηση συγκεκριμένων εργασιών.

Greek TEAM- η 1η συνάντηση της ομάδας μας

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς μια ομάδα μαθητών της Α’ Γυμνασίου συμμετείχε στο project με τίτλο “TEAM (Technologies And Methods ”) που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ένα σχολείο από την Κροατία.
Η ανάγκη για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των εφήβων μαθητών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου (που αποτέλεσαν την ομάδα εργασίας του έργου) καθώς βρίσκονται σε ένα καινούριο σχολικό περιβάλλον κι αναζητούν την αποδοχή , την ενσωμάτωση και την ασφάλεια σε μια σχολική χρονιά που κύλησε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης πανδημίας. Όπως δηλώνει κι ο τίτλος του προγράμματος, οι μαθητές κλήθηκαν να εργαστούν σε ομάδες, όχι μόνο εντός του σχολείου αλλά και σε διεθνικές ομάδες με μαθητές από το εταιρικό σχολείο.

Τηλεδιάσκεψη με τους εταίρους

Συμμετείχαν σε μια σειρά από διασκεδαστικές,δημιουργικές και διαδραστικές εργασίες , όπου παρουσίασαν τον εαυτό τους με τη μορφή παζλ-μυστικού ‘κώδικα’ τον οποίο έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν οι εταίροι μας, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά με τη δημιουργία λογότυπου, συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης σε ένα ευχάριστο online παιχνίδι με τη μορφή τηλεπαιχνιδιού (Kahoot quiz) κ.ά.
Έτσι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με τους συμμαθητές τους όσο και με συνομηλίκους τους από το εξωτερικό, να συνεργαστούν και να μάθουν μαζί, καθώς αντάλλαξαν ιδέες και πληροφορίες σχετικά με διάφορα θέματα γύρω από την καθημερινότητά τους εντός κι εκτός σχολείου.

Μαθαίνουμε παίζοντας μαζί με τους εταίρους μας Kahoot ( online quiz)

Η επικοινωνία με το άλλο σχολείο όπως και η όλη εργασία έγινε στα Αγγλικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην ξένη γλώσσα. Παράλληλα, ανέπτυξαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες μέσα από τη χρήση διαφορετικών μεθόδων κι εργαλείων ΤΠΕ. Απώτερος στόχος ήταν η τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών, η συναισθηματική τους ενδυνάμωση αλλά και η προώθηση της έννοιας της συνύπαρξης, της αποδοχής και του σεβασμού στην διαφορετικότητα.

Το λογότυπο του έργου ζωγραφισμένο από μια μαθήτριά μας

Ελπίζουμε η εργασία αυτή ,πέρα από τις όμορφες εμπειρίες κι αναμνήσεις που μας άφησε, να βραβευθεί, όπως και οι προηγούμενες, με Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από το eTwinning.Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την άψογη συνεργασία και το αμείωτο ενδιαφέρον τους παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι!

Η Διευθύντρια                          Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός
Όλγα Πυθαρούλη                   Ταμπουρατζή Ειρήνη

scroll to top