Close
Τηλ. 2841022301 || Fax: 2841022384 || Mail: mail@1gym-ag-nikol.las.sch.gr

Ο Αγιασμός του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου (videos-pics)

Ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά και για το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου με τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Το αγιασμό τέλεσε ο π. Κων/νος Χαλκιαδάκης ο οποίος ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά σε μαθητές και καθηγητές. Η νέα διευθύντρια του σχολείου κα Καλλιόπη Δασκαλογιαννάκη καλωσόρισε και αυτή με τη σειρά της τους μαθητές με ειδικότερη αναφορά στους νέους της Α τάξης. https://youtu.be/JoQk7fzebO8?si=zcgbj7t49PmvYaVJ Τον Δήμο Αγίου Νικολάου εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Δέσπω Καρνιαδάκη η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Τις ευχές της έστειλε σε όλη τη μαθητική κοινότητα του σχολείου η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου κα Κατερίνα Σπυροπούλου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές πήραν τα βιβλία τους και έδωσαν ραντεβού για την Τρίτη με την κανονική ροή του προγράμματος.

Ο χαιρετισμός της Δ/ντριας του σχολείου Καλλιόπης Δασκαλογγιανάκη.

Αιδεσιμολογιώτατε 

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπημένοι μας μαθητές

Μια νέα σχολική  χρονιά αρχίζει γεμάτη ελπίδες, χαμόγελο και αισιοδοξία. Μια χρονιά που εγώ και ο σύλλογος διδασκόντων  ευχόμαστε να είναι δημιουργική για όλη τη σχολική κοινότητα: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Θα αρχίσω την ομιλία μου απευθυνόμενη σε εσάς τους μαθητές. Θέλω να σας τονίσω και να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι το σχολείο σαν θεσμός και πόσο συντελεί όχι μόνο στη μόρφωση και στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στη συμπεριφορά ενός παιδιού, στη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων του, στην ανάπτυξη της κριτικής του ικανότητας, στην ανακάλυψη και αξιοποίηση δυνατοτήτων που συχνά παραμένουν στην αφάνεια.

Το σχολείο, παιδιά, σας μαθαίνει να συνεργάζεστε με τους συμμαθητές και τους δασκάλους σας, να αποκτάτε φίλους, να σέβεστε και να ακολουθείτε  τους νόμους, να χρησιμοποιείτε τον διάλογο και όχι την οχλαγωγία, να βοηθάτε τον συνάνθρωπό μας όταν έχει ανάγκη. Στο σχολείο μαθαίνουμε, επίσης, να μην κάνουμε διακρίσεις, να αποδεχόμαστε το διαφορετικό,  να συμπεριφερόμαστε με ευγένεια και κοσμιότητα, να αναπτύσσουμε αρετές όπως η εργατικότητα, η επιμονή, η υπομονή, ο ευγενής ανταγωνισμός.

Ειδικά όμως αυτό το σχολείο έχει κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα της πόλης μας . Είναι το σχολείο των γονιών και των παππούδων μας,  είναι το πιο παλιό σχολείο της πόλης μας, ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής και μια ζωντανή και συνεχής υπενθύμιση και παρουσία της παράδοσης στην καθημερινή μας ζωή.

Παρά την ιστορικότητα του κτιρίου, την οποία τιμούμε και σεβόμαστε, είναι πλήρως εξοπλισμένο τεχνολογικά, με σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών, ενώ κάθε αίθουσά μας διαθέτει βιντεοπροβολέα ή  τηλεόραση smart, ώστε να σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εφαρμόζουμε νέες διδακτικές πρακτικές αξιοποιώντας την Τεχνολογία που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ανάμεσά μας σήμερα είναι και αρκετοί γονείς, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους. Κατανοώ ότι εργάζεστε και συχνά επιστρέφετε στο σπίτι κουρασμένοι, σας ζητώ όμως  να στέκεστε δίπλα στα παιδιά σας, να ακούτε προσεκτικά τα προβλήματά τους, να τα ενθαρρύνετε, να μεταλαμπαδεύετε σε αυτά αξίες και  υψηλά ιδανικά, και να τα βοηθάτε όσο είναι δυνατό, στα μαθήματά τους.

Η συμβολή και η βοήθειά σας είναι πολύ σημαντική, για αυτό σας ζητώ να δημιουργήσουμε μία ισχυρή συνεργασία, για το καλό και την πρόοδο των παιδιών μας, για την ενδυνάμωση και υποστήριξή τους, γνωστική και ψυχολογική, ώστε το σχολείο να αποτελεί για εκείνα όχι ένα άψυχο κτίριο της γνώσης, αλλά ένα υγιές, ζωντανό παιδαγωγικό περιβάλλον, στο οποίο θα προσέρχονται με ασφάλεια, με χαρά αλλά και με ανυπομονησία για γνώσεις και για δράσεις.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είναι άριστα καταρτισμένοι επιστήμονες και παιδαγωγοί, σας καλώ να τους εμπιστευτείτε και να συνεργαστείτε μαζί τους με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Θα κλείσω την ομιλία μου με μια λέξη που είναι γραμμένη σε έναν τοίχο της αυλής. Κάποιος συμμαθητής σας της Γ΄ τάξης, ζωγράφισε το καλοκαίρι τη λέξη ΑΓΑΠΗ. Αυτή την αγάπη σας ζητώ να έχετε απέναντι στους συμμαθητές, στους γονείς, στους  καθηγητές σας. Αυτή την αγάπη σας καλώ να δείξετε και απέναντι στο  κτίριο και τις αίθουσές του σχολείου μας, που μπορεί να είναι άψυχες, είναι όμως οι «συνεργάτες» μας  που θα μας φιλοξενήσουν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για αυτό απαιτείται να τις σεβόμαστε και να αποφεύγουμε τις φθορές.

Και πάλι σας εύχομαι μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας , να έχουμε μία όσο το δυνατόν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

scroll to top