Close
Τηλ. 2841022301 || Fax: 2841022384 || Mail: mail@1gym-ag-nikol.las.sch.gr

Μέρα γιορτής, μέρα χαράς! (video-pics)

Σάββατο  πρωί 21 Ιανουαρίου 2023 και η  ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Νικολάου γέμισε με Ανθρώπους, που ήρθαν με τα παιδιά τους και τα σκυλιά τους να ρωτήσουν, να ενημερωθούν και πολλοί να γραφτούν σαν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

141 καινούργιοι εθελοντές γράφτηκαν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών/αιμοποιητικών κυττάρων, κάνοντας την δράση της ομάδας «Πάρε και Δώσε» του σχολείου μας να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε κάποιος από όλους αυτούς τους υποψήφιους δότες να βρεθεί συμβατός για να νιώσει την χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς. 

Τα παιδιά της ομάδας «Πάρε και Δώσε», με τον ενθουσιασμό τους, παρέσυραν γονείς, φίλους, συγγενείς, αλλά και τα υπόλοιπα σχολεία του «Δικτύου Εθελοντισμός και Αλληλεγγύη των όμορων σχολείων» της περιοχής μας, για να πλαισιώσουν τη δράση αυτή. Όλοι ήταν εκεί, στην πλατεία, το Σάββατο το πρωί!

Η Κατερίνα Σταματελάτου, συνεργάτης και εθελόντρια του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στη Σητεία μαζί με τις εθελόντριες Αγάπη Σταυρακάκη από τον Άγιο Νικόλαο, Μαριλένα Ιατρού από τη Σητεία και Σοφία Μπουραντά από τη Σητεία, ενημέρωσαν και έκαναν την εγγραφή στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών/αιμοποιητικών κυττάρων. Χωρίς αυτές η υλοποίηση της δράσης θα ήταν αδύνατη!

Ήταν η πρώτη από τις δράσεις της ομάδας «Πάρε και Δώσε» του σχολείου μας και η αποδοχή από όλη την τοπική κοινωνία, δείχνει πως το σχολείο δεν είναι κάτι τελείως θεωρητικό και αδιάφορο στα πραγματικά προβλήματα της ζωής, αλλά τα αντιλαμβάνεται και παίρνει μέρος στη λύση τους.

Τα μέλη της ομάδας «Πάρε και Δώσε» ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν σε αυτήν την δράση!

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023  ήταν για μας μια μέρα γιορτής! Με την βοήθεια σας τα καταφέραμε. 141 νέοι εθελοντές γράφτηκαν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και πολλοί άλλοι ήρθαν και ενημερώθηκαν. Τους σεβόμαστε εξ ίσου. Θέλουμε να είναι σίγουροι για την απόφασή τους.

Νιώθουμε λοιπόν την ανάγκη να πούμε ένα πολύ μεγάλο Ευχαριστώ από την καρδιά μας σε όλους όσους μας βοήθησαν με κάθε τρόπο.

Την Κατερίνα Σταματελάτου, συνεργάτη και εθελόντρια του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, και διαχειρίστρια της σελίδας “Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Σητείας” στο facebook, που μας ενέπνευσε και μας καθοδηγούσε σε όλο το διάστημα. Και ουσιαστικά ήταν εκείνη που μαζί με τις εθελόντριες Αγάπη Σταυρακάκη, Μαριλένα Ιατρού και Σοφία Μπουραντά υλοποίησαν την δράση. Χωρίς εκείνες η δράση δεν θα είχε γίνει!

Την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Όλγα Πυθαρούλη η οποία εκτός του ότι μας ενθάρρυνε από την αρχή, ανέλαβε την συνεννόηση με τον Δήμο και την Αστυνομία, μας παρείχε ηθική και υλική υποστήριξη και γενικά ήταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα.

Τα σχολεία του Δικτύου Εθελοντισμός και Αλληλεγγύη που αγκάλιασαν την δράση μας και πολλαπλασίασαν τα αποτελέσματά της. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Μαρία Χατζηπαναγιώτη που συντόνισε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Τον Νίκο Κοϊνάκη που μας βοήθησε να δημοσιοποιήσουμε την δράση μας.

Το Fonien και την Ανατολή που μας φιλοξένησαν στις σελίδες τους κατ’ επανάληψη. Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 104,4 και Lato fm που έκαναν την φωνή μας να ακουστεί μακριά.

Τον γιατρό αιματολόγο του ΓΝΑΝ Μιχάλη Διαλυνά που από την αρχή ήταν στο συμπαραστάτης μας και ήρθε στο σχολείο όπου με μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, ενημέρωσε τα παιδιά της Γ τάξης για τη δωρεά μυελού των οστών και την σημασία της.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και την Ένωση Γονέων και Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου που αγκάλιασε την δράση μας από την αρχή και ιδιαίτερα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος την ημέρα της δράσης ήταν στο πλευρό μας από την αρχή μέχρι το τέλος διευθετώντας άπειρα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ για την εκτύπωση  των μεγάλων αφισών, αφιλοκερδώς.

Τον Τάσο Στρατουδάκη για τις υπέροχες φωτογραφίες του.

Την Αριστέα Δρακάκη που έφτιαξε τα καταπληκτικά μπισκότα που προσφέραμε και που ακόμα απολαμβάνουμε στην φωτογραφία της σελίδας αυτής!

Τον μαθητή μας Μάνο Τσαγκαράκη ο οποίος αν και δεν ανήκει στην ομάδα μας, ενστερνίστηκε τον σκοπό μας από την αρχή και βοήθησε ουσιαστικά.

Τον συμπολίτη μας (ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) που έχει κάνει μεταμόσχευση ο ίδιος και δέχτηκε να μας μιλήσει.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ακούσατε, μας διαβάσατε, μας ενθαρρύνατε και μας δώσατε την ελπίδα ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο σώζοντας έστω μία ζωή!

                                                         Η ομάδα “Πάρε και Δώσε” του 1ου Γυμνασίου

 

https://pare-kai-dose.blogspot.com/2023/01/eyxaristo.html

scroll to top