Υπάρχουν στιγμές που δεν καταγράφονται απλώς με μια κάμερα. Χαράζονται στη μνήμη και στην καρδιά.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρουσιάζουμε τη συνέντευξη της κυρίας Βασιλείας Αναστασιάδη, κόρης του αείμνηστου Μιχαήλ Αναστασιάδη, του πρώτου Γυμνασιάρχη του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου.
Μέσα από τις προσωπικές της αναμνήσεις, ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή. Μας ταξιδεύει στα πρώτα βήματα του σχολείου, στις δυσκολίες, στα όνειρα, στις αξίες και στους ανθρώπους που έθεσαν τα θεμέλια ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που εδώ και έναν αιώνα φωτίζει γενιές μαθητών.
Δεν πρόκειται απλώς για μια ιστορική μαρτυρία. Είναι μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και αγάπη για το σχολείο που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας.
Στα 100 χρόνια του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, η φωνή της κυρίας Βασιλείας Αναστασιάδη γίνεται η φωνή όλων εκείνων που πέρασαν από τις αίθουσες του σχολείου, δίνοντας ζωή στην ιστορία του.
100 χρόνια φως. 100 χρόνια γνώσης. 100 χρόνια ανθρώπων που δεν ξεχνιούνται.
Παρακολουθήστε το VIDEO
