Close
Τηλ. 2841022301 || Fax: 2841022384 || Mail: mail@1gym-ag-nikol.las.sch.gr

Ο αγιασμός του 1ου Γυμνασίου (VIDEOS – PICS)

1GYM-AGIASMOS

Με το αγιασμό υπό ειδικές συνθήκες, ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Με τους μαθητές και τους περισσότερους καθηγητές στις τάξεις, και μόνο μια μικρή αντιπροσωπεία στον περίβολο πραγματοποιήθηκε ο φετινός αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

 

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Κων. Χαλκιαδάκης, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη.

Η διευθύντρια του σχολείου Όλγα Πυθαρούλη καλωσόρισε τους μαθητές , ιδιαίτερα αυτούς της Α Γυμνασίου, ενώ τον Δήμο Αγίου Νικολάου εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μαρίνος.

 

 

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος Μαριλένα Σφυράκη

 

Ο χαιρετισμός της Δ/ντριας του 1ου Γυμνασίου Όλγας Πυθαρούλη

Σεβαστέ πατέρα, αγαπητοί γονείς, συνάδελφοι και αγαπητά μας παιδιά, καλημέρα σας!

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας ξεκινάμε,μια νέα σχολική χρονιά, και μαζί ένα νέο ταξίδι στη μάθηση και τη ζωή, μια διαδικασία αλλαγής για όλους μας: μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, η οποία απολαύει των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής διεργασίας.

Περάσαμε ήδη δύσκολες χρονιές και τα βγάλαμε πέρα επάξια χάρη στην Επιστήμη της Πληροφορικής και τα επιτεύγματά της. Κυρίως όμως χάρη στη συμβολή όλων μας, το μεράκι των άξιων δασκάλων μας, που υπερέβαλαν εαυτόν, την αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών μας, την πολύτιμη βοήθεια των γονέων τους και τη δυναμική συνεργασία σχολείου, μαθητικού και οικογένειας.

Και στη φετινή χρονιά που σήμερα ξεκινά κανείς δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνος του. Πολύτιμοι συνοδοιπόροι σας, αγαπητά μας παιδιά, είναι οι δάσκαλοί σας, που είναι γεμάτοι από αγάπη για σας, όρεξη και μεράκι για το έργο τους και διάθεση να δουλέψουν υπεύθυνα μαζί σας, για να σας προσφέρουν ευκαιρίες να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, να αναπτύξετε την ξεχωριστή προσωπικότητά σας και οπωσδήποτε να καλλιεργήσετε αρετές και αξίες που θα αποτελούν πυξίδα για τη ζωή σας.

Στόχος του σχολείου είναι να σας προετοιμάσει για τη ζωή σας στην κοινωνία, παρέχοντάς σας όλα τα απαιτούμενα ψυχικά και γνωστικά εφόδια, για να ανταποκριθείτε στις σύνθετες απαιτήσεις της. Το σχολείο μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία και βασίζεται στην πολύτιμη βοήθεια των γονέων – κηδεμόνων σας και των τοπικών φορέων, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την έως τώρα συμπαράσταση κι ελπίζουμε σε ευεπίφορη συνεργασία και στο μέλλον για το καλό των παιδιών μας.

Να θυμάστε, παιδιά, ότι όλοι, σχολείο, οικογένεια και τοπική κοινωνία, στεκόμαστε στο πλευρό σας. Αυτό που περιμένουμε από σας, για τη δική σας πάντα προκοπή,, είναι να θέσετε με την καθοδήγησή μας ρεαλιστικούς στόχους στη σχολική σας πορεία και να καταστρώσετε ένα συνεπές πρόγραμμα, ώστε βήμα βήμα να τους πραγματώσετε.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζουμε και φέτος στο σχολείο μας. Ιδιαιτέρως καλωσορίζουμε τους νεοεισερχόμενους στο Γυμνάσιο μαθητές και μαθήτριές μας και τους υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και αγάπη στην εκπαιδευτική  μας οικογένεια! Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια που θα υποστηρίξουν με κάθε δυνατό μέσο την πολύπλευρη ανάπτυξή τους, μέσα σε πλαίσιο ίσης μεταχείρισης, σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης, με σεβασμό, αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Σας διαβεβαιώνω πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Την ίδια στάση προσδοκάμε βέβαια κι από σας! Γιατί όλοι μαζί, με συνεργασία και σύμπνοια, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο και να υπερβούμε κάθε δυσκολία. Ας είναι λοιπόν η σχολική χρονιά που ξεκινά, σε πείσμα των περιστάσεων, δημιουργική, αποδοτική και αντάξια των προσδοκιών όλων μας!

Καλή σχολική χρονιά!

Ο χαιρετισμός του Δ/ντης ββαθμιας Εκπ/σης Λασιθίου Θανάση Κατσαγκόλη

Με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς εύχομαι Αισιοδοξία, Πρόοδο, Δημιουργία και Υγεία σε όλη τη σχολική κοινότητα.

 

Μετά την πολύ δύσκολη περσινή χρόνια που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, ελπίζουμε η νέα σχολική χρόνια που ξεκινά να είναι καλύτερη, ασφαλέστερη και να επιτευχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθησιακοί στόχοι που έθεσε ο καθένας μας ξεχωριστά και ιδιαίτερα οι μαθήτριες και οι μαθητές μας!

 

Όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σ΄αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας, να είμαστε δίπλα τους, συμπαραστάτες και αρωγοί ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Για τη δημιουργία και τη διασφάλιση αυτών των συνθηκών όχι μόνο απαιτείται η συνύπαρξη και συλλειτουργία όλων μας άλλα και η ενδυνάμωση αρχών και αξιών όπως: ο σεβασμός, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η καλή θέληση και η ενσυναίσθηση.

 

Το ευσυνείδητο και άξιο Εκπαιδευτικό προσωπικό που στελεχώνει τα Σχολεία μας είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους εκπαιδευόμενους.

 

Ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο έργο σας.

 

Τέλος, προτρέπω τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν ελεύθερη σκέψη, να δουν τον κόσμο θετικά και να θελήσουν μέσα και από τη δική τους πρόοδο να τον κάνουν καλύτερο, περιφρονώντας τις κίβδηλες αξίες και αποφεύγοντας τα λάθη που κάναμε εμείς οι μεγαλύτεροι.

 

Πιστέψτε ότι ο κόσμος είναι δικό σας και διεκδικήστε τον!

Είστε το μέλλον και η ελπίδα μας!

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με Ασφάλεια και πρόοδο σε όλες και όλους!

 

Με εκτίμηση 

Ο Δ/ντής ΔΔΕ Λασιθίου

Αθανάσιος Κατσαγκόλης

1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
1GYM-AGIASMOS
scroll to top